tisdag 2 augusti 2011

Tigerkaka - grymt god!

125 g margarin
2 dl socker
1,5 dl sojamjölk
1 tsk äppelcidervinäger
2,5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 msk vanillinsocker

Rör socker och margarin pösigt.
Vispa (eller använd en redningsbägare!) sojamjölk och äppelcidervinäger i en annan skål tills det skär sig och blir lite pösigt. Blanda ner i socker/margarinblandningen.
Rör ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. Vispa sedan ner mjölblandningen i smeten.
Skeda över en tredjedel av smeten till en ny skål och vispa i kakaon.
Vispa sedan i vanillinsockret i den återstående smeten.
Smörj en form med margarin och ströbröd.
Häll i en tredjedel av vanillinsmeten, sedan kakaosmeten och sist den sista tredjedelen av vanillinsmeten. Dra igenom med smeten med t ex en gaffel, så att kakan blir marmorerad/tigrerad.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar