söndag 7 augusti 2011

Mockarutor - Kärleksmums

Klassiska mockarutor eller Kärleksmums veganifierade, ca 25 st.

Smet:
2 dl sojamjölk
1,5 tsk äppelcidervinäger
150 g margarin
4,4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
3 msk kakao

Glasyr:
50 g margarin
0,5 dl starkt kaffe
2 tsk vanillinsocker
3 dl florsocker

Kokosflingor

Smörj och bröa en mindre långpanna.
Vispa/skaka samman sojamjölk och äppelcidervinäger, gärna i en redningsbägare.
Vispa samman mjölkblandningen och sockret i en skål.
Smält margarinet och rör ned det i smeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vanillinsocker i en skål. Vänd ner även detta i smeten.
Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter.
Låt svalna medan du rör samman glasyren, genom att smälta margarinet och sedan vispa samman detta med florsocker, kakao, kaffe och vanillinsocker i en skål. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan.
Strö över kokosflingor.
Skär i lagom stora bitar och förvara kallt.


1 kommentar: