tisdag 15 mars 2011

Röd falafelsås

Hur gör man den där goda såsen som man alltid får när man köper falafel? Ingen aning, men det här är ganska nära och väldigt gott:

Två delar Ajvar Relish
En del tomatpuré
En del olivolja
Pressad vitlök
Rejält med finhackad bladpersilja (försök inte ersätta den med klassisk svensk kruspersilja, det är inte alls samma sak!)
Rejält med finhackad färsk basilika (finns även färdighackad i frysdisken)
Cayennepeppar
Tabasco
Lite socker
Salt och peppar

Rör ihop Ajvar, tomatpuré och olivolja. Krydda efter smak.

Kryddmängden beror naturligtvis på mängden sås du gör men snåla inte med kryddorna, såsen ska vara kryddig som bekant. Vad gäller socker så ska du dock ta det varsamt, sockret är mest till för att ta fram tomat- och paprikasmaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar